Algemeen
Rapportages lezen, schrijven of erop reageren
Cliënten, ouders en externen rapporteren samen met de zorgprofessional.
In het overzicht worden altijd de rapportages van gekozen periode getoond. Je kunt zelf aangeven of je rapportages van een bepaalde dag, week of maand wilt zien. Dit is handig wanneer je de rapportage van het weekend wil teruglezen of als je op vakantie bent geweest.
Bij alle instellingen die gebruikmaken van de Rapportagemodule, kan er worden gerapporteerd op werkpunt-niveau. Sommige organisaties rapporteren ook op het niveau van Acties. Het is aan de zorginstelling om te bepalen of deze mogelijkheid voor de gehele organisatie aan- of uitgezet wordt door de systeembeheerder.
Cliënten, ouders en externen kunnen ook rapporteren op Werkpunten en Acties waar ze aan gekoppeld zijn (dagrapportage). Om een ouder of externe de mogelijkheid te geven om te rapporteren, koppel je deze persoon aan de betreffende Actie in het Werkpunt.
Bij groepsrapportages wordt er gerapporteerd op vaste onderwerpen. De groepsrapportage speelt een belangrijke rol bij de overdracht van informatie tussen zorgprofessionals en bevordert zo de samenwerking.
Groepsrapportages zijn alleen te lezen door zorgprofessionals die onderdeel zijn van de groep. Cliënten, ouders en externen kunnen groepsrapportages nooit lezen.
Rapportages lezen, schrijven of erop reageren
- Ga via het hoofdmenu naar Rapportage.
- Zoek de cliënt of groep waarvan je rapportages wilt bekijken en klik erop.
- Je kunt ook via de cliëntenwidget op jouw dashboard (snelmenu) de cliënt opzoeken en van daaruit direct op Rapportage klikken.
- In de lijst aan de linkerkant staat een overzicht van de actieve Onderwerpen, Werkpunten en Acties uit het Werkplan waarop gerapporteerd kan worden. Ook vind je hier een lijst van Personen die rapportages kunnen plaatsen. Door deze aan of uit te vinken, kun je filteren op rapportages van die specifieke persoon of onderdeel.
- Om een rapportage te schrijven klik je op Nieuw.
- Toegestane bijlage(s) zijn: '.gif','.jpeg','.pjpeg','x-jps','.png''.x-png','.bmp','.x-windows-bmp','.pdf','.rtf','.richtext','.plain','.document','.sheet','.presentation','.ms-powerpoint','.keynote','.pages','.numbers','.x-iwork-keynote-sffkey','.x-iwork-numbers-sffnumbers',.avi','.mpeg','.mp4','.mpeg','.wav','.ogg' Met een maximum van 5 mb.
- Naast de rapportage en eventuele bijlagen geef je ook voor iedere rapportage aan:
- voor welke datum je rapporteert
- op welk werkpunt, actie (dit kan uit staan bij jouw organisatie) of onderwerp (door jouw organisatie in te stellen) je rapporteert.
- Schrijf je rapportage en klik op Plaatsen. Groepsrapportages zijn alleen te lezen door zorgprofessionals die onderdeel zijn van de groep. Cliënten, ouders en externen kunnen groepsrapportages nooit lezen.
- Nieuwe rapportages of wijzigingen worden automatisch opgeslagen terwijl je bezig bent, zodat je nooit gegevens kwijtraakt. Niet-opgeslagen rapportages zijn te bewerken door op Bewerk concept te klikken. Een geschreven rapportage kun je na plaatsing nog 24 uur bewerken of verwijderen door op de te klikken. Daarna wordt de geplaatste rapportage definitief.
- Jij en andere gebruikers met inzage kunnen reageren op een rapportage door op Reageer te klikken. Er opent een reactieveld waar een reactie in geplaatst kan worden.
Rapportages downloaden
Rapportages kunnen voor dossiervorming of naslag gedownload worden als PDF. Zowel hulpverleners als cliënten kunnen rapportages waar ze inzage in hebben downloaden.
- Ga via het hoofdmenu naar Rapportage.
- Gebruik de filters om te bepalen welke rapportages je wilt zien. Op basis hiervan kan een PDF export worden gemaakt.
- Klik rechtsboven op Download PDF en vervolgens op Start Download. Je ontvangt een melding onderin het scherm zodra de PDF klaar is om te downloaden. Downloads zijn ook altijd terug te vinden in het hoofdmenu bij Downloads.